Iako kada kažemo zapečeni pirinač sa piletinom iz rerne zvuči obično, sa pravim povrćem i začinima on se pretvara u specijalitet! Za tili čas imaćete kompletan ručak za celu porodicu, a svideće sei deci.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 veća šolja pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 tikvica
  • 1 šolja graška
  • 1 kocka za supu
  • 2 kašike pavlake
  • 70g kačkavalja rendanog
  • so, biber, biljni začin

Priprema:

Najpre uključite rernu da se zagreva na 220 stepeni. Pirinač skuvajte, a piletinu isecite na kockice i ostavite sa strane. U tiganju na malo ulja propržite crni luk. Kada postane staklast, dodajte mu tikvicu. Začinite.
U vatrostalnu posudu prvo stavite proceđen pirinač, preko povrće i smrznuti grašak, a onda poređajte piletinu.
U tiganj u kom se pržilo povrće sipajte 500ml vode i ubacite kocku za supu, da proključa. Dodajte pavlaku i izmešajte da se sjedini. Prelijte pirinač, povrće i meso mešavinom supe i pavlake. Pospite po vrhu suvim začinom. Zatvorite vatrostalnu posudu alu folijom i pecite nekih 30 minuta, dok meso ne promeni boju. Nakon toga sklonite alu foliju, pecite još 10 minuta da počne meso da rumeni, a onda preko poređajte kačkavalj, i vratite na još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa