Iako kada kažemo zapečeni pirinač sa piletinom iz rerne zvuči obično, sa pravim povrćem i začinima on se pretvara u specijalitet! Za tili čas imaćete kompletan ručak za celu porodicu, a svideće sei deci.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 veća šolja pirinča
- 1 crni luk
- 1 tikvica
- 1 šolja graška
- 1 kocka za supu
- 2 kašike pavlake
- 70g kačkavalja rendanog
- so, biber, biljni začin
Priprema:
Najpre uključite rernu da se zagreva na 220 stepeni. Pirinač skuvajte, a piletinu isecite na kockice i ostavite sa strane. U tiganju na malo ulja propržite crni luk. Kada postane staklast, dodajte mu tikvicu. Začinite.
U vatrostalnu posudu prvo stavite proceđen pirinač, preko povrće i smrznuti grašak, a onda poređajte piletinu.
U tiganj u kom se pržilo povrće sipajte 500ml vode i ubacite kocku za supu, da proključa. Dodajte pavlaku i izmešajte da se sjedini. Prelijte pirinač, povrće i meso mešavinom supe i pavlake. Pospite po vrhu suvim začinom. Zatvorite vatrostalnu posudu alu folijom i pecite nekih 30 minuta, dok meso ne promeni boju. Nakon toga sklonite alu foliju, pecite još 10 minuta da počne meso da rumeni, a onda preko poređajte kačkavalj, i vratite na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus