Za ovo jelo možete da koristite batake, krilca, belo meso. Propržite na luku i dodajte začine, pirinač i vodu. Stavite da se krčka nekih pola sata i vaš ručak je sprema. Lagani paprikaš koji ne zahteva puno truda postaće vaš omiljeni obrok. Možete da poslužite sa salatom.
Sastojci:
- 400 g crnog luka
- 150 g šargarepe
- oko 30 ml ulja
- oko 1 kg pilećeg mesa (može i drugo meso)
- 600 g pirinča
- 2 lista lovora
- so, biber, suvi začin, kari
- 1 kašika začinske paprike
- oko 2,5 l vode
- iseckano peršunovo lišće
Priprema:
Izdinstajte sitno iseckan luk i šargarepu na ulju ili maslacu. Dodajte meso, lovorov list i krčkajte deset minuta. Dodajte začinsku papriku, opran pirinač, vodu, začine i kuvajte oko 30 minuta. Na kraju posolite i dodajte peršunovo lišće.
Izvor: serpica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem