Za ovo jelo možete da koristite batake, krilca, belo meso. Propržite na luku i dodajte začine, pirinač i vodu. Stavite da se krčka nekih pola sata i vaš ručak je sprema. Lagani paprikaš koji ne zahteva puno truda postaće vaš omiljeni obrok. Možete da poslužite sa salatom

Sastojci:

  • 400 g crnog luka
  • 150 g šargarepe
  • oko 30 ml ulja
  • oko 1 kg pilećeg mesa (može i drugo meso)
  • 600 g pirinča
  • 2 lista lovora 
  • so, biber, suvi začin, kari 
  • 1 kašika začinske paprike
  • oko 2,5 l vode
  • iseckano peršunovo lišće

Priprema:

Izdinstajte sitno iseckan luk i šargarepu na ulju ili maslacu. Dodajte meso, lovorov list i krčkajte deset minuta. Dodajte začinsku papriku, opran pirinač, vodu, začine i kuvajte oko 30 minuta. Na kraju posolite i dodajte peršunovo lišće.

Izvor: serpica