Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UMESTO KROMPIRA KORISTITE PIRINAČ: Paprikaš sa piletinom se sprema brzo i lako, a vole ga svi

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada nemate ideju za ručak pripremite paprikaš sa piletinom i pirinčem.

Paprikaš sa piletinom i pirinčem.jpg Izvor: Šerpica

Za ovo jelo možete da koristite batake, krilca, belo meso. Propržite na luku i dodajte začine, pirinač i vodu. Stavite da se krčka nekih pola sata i vaš ručak je sprema. Lagani paprikaš koji ne zahteva puno truda postaće vaš omiljeni obrok. Možete da poslužite sa salatom

Sastojci:

  • 400 g crnog luka
  • 150 g šargarepe
  • oko 30 ml ulja
  • oko 1 kg pilećeg mesa (može i drugo meso)
  • 600 g pirinča
  • 2 lista lovora 
  • so, biber, suvi začin, kari 
  • 1 kašika začinske paprike
  • oko 2,5 l vode
  • iseckano peršunovo lišće

Možda će vas zanimati

Priprema:

Izdinstajte sitno iseckan luk i šargarepu na ulju ili maslacu. Dodajte meso, lovorov list i krčkajte deset minuta. Dodajte začinsku papriku, opran pirinač, vodu, začine i kuvajte oko 30 minuta. Na kraju posolite i dodajte peršunovo lišće.

Izvor: serpica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti