Kiflice koje se spremaju na masti obično nas podsete na bakine. Ove starinske kiflice punjene džemom prave se bez kvasca i može da ih napravi i onaj ko nije baš vešt sa testom, jer nema čekanja da testo nadođe.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 1 jaje
- 100 g šećera
- 100 g maslaca (može margarin ili mast)
- 1 prašak za pecivo
- 200 g kiselog mleka
- 1 kašika vanilin šećera
- džem
Priprema:
Mikserom izmutiti maslac sa šećerom i jajetom da bude penasto. Dodati kiselo mleko, brašno sa praškom za pecivo i dobro obraditi. Podeliti na dva dela pa rukama obraditi loptice. Svaku razviti u krug i iseći trouglove u koje stavimo kašičicu džema pa uvijemo. Ređati u pleh i peći na 190 stepeni oko 35 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus