Kiflice koje se spremaju na masti obično nas podsete na bakine. Ove starinske kiflice punjene džemom prave se bez kvasca i može da ih napravi i onaj ko nije baš vešt sa testom, jer nema čekanja da testo nadođe.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 1 jaje
  • 100 g šećera
  • 100 g maslaca (može margarin ili mast)
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g kiselog mleka
  • 1 kašika vanilin šećera
  • džem

Priprema:

Mikserom izmutiti maslac sa šećerom i jajetom da bude penasto. Dodati kiselo mleko, brašno sa praškom za pecivo i dobro obraditi. Podeliti na dva dela pa rukama obraditi loptice. Svaku razviti u krug i iseći trouglove u koje stavimo kašičicu džema pa uvijemo. Ređati u pleh i peći na 190 stepeni oko 35 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja