Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI OMILJENI SASTOJCI U JEDNOM KOLAČU: Slatkiš sa keksom, makom, malinama i čokoladnom glazurom - tražiće se parče više

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Desert sa keksom, makom i malinama koji vas neće ostaviti ravnodušnim.

Kolač sa makom, malinama, crnom čokoladom i lešnicima.jpg Izvor: Printscreen/Instagram/Slatka domaćica

Svi omiljeni sastojci sada u jednom kolaču. Probajte ovu ukusnu poslasticu sa makom, keksom, malinama i čokoladom - neverovatno je ukusno da se nećete zaustaviti samo na jednom parčetu. Priprema i hlađenje možda traju duže nego što ste očekivali, ali vredi svakog truda.

Sastojci:

Korica

  • 150g Petit Beurre keksa
  • 30g pečenih lešnika
  • 1 kašika šećera
  • 80g putera sobne temperature
  • 200g malina (zaleđene ili sveže)
  • 120g mlevenog maka
  • 50g šećera
  • 70ml mleka
  • 20g putera

Fil

  • 500g krem sira
  • 180g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 4 jaja
  • 150g milerama
  • 1 kašika arome vanile

Preliv

  • 130g crnih čokoladnih dugmića
  • 130ml slatke pavlake

Možda će vas zanimati

Priprema:

Za koricu u seckalici usitnite Petit Beurre keks i lešnike. Dodajte šećer i puter sobne temperature. Dobijenu smesu rasporedite na dno kalupa prečnika 22cm koji je prethodno obložen pek papirom. Koricu pecite na 170°C 10 minuta. Nakon toga stavite sa strane da se ohladi.

Mak pomešajte sa šećerom i mlekom, kuvajte 2-3 minuta, umešajte puter i takođe stavite sa strane da se ohladi. Za fil mikserom umutite krem sir i šećer, dodajte brašno i opet umutite. Zatim dodajte jedno po jedno jaje, aromu vanile i mileram. Nakon dodavanja svakog sastojka umutite fil. Na kraju dodajte i ohlađenu smesu od maka i mutite dok ne nastane lepa i glatka smesa. Na prethodno ohlađenoj korici rasporedite maline, preko njih fil i pecite kolač na 160°C 55-60 minuta. U zavisnosti od rerne, vreme pečenja može da varira. Znak da je kolač pečen je kada se uhvati korica na površini, ali da pri pomeranju kalupa kolač i dalje mrda. Kolač može i da popuca na površini, ali to nije ništa strašno jer će to čokolada kasnije da prekrije.

Nakon pečenja ostavite kolač da se ohladi u potpunosti na sobnoj temperaturi, posle toga ga prebacite u frižider na hlađenje, najmanje 3h, a idealno preko noći. Za preliv crne čoko dugmiće prelijte vrelom slatkom pavlakom i stavite tako da odstoji 1-2 minuta. Zatim promešajte i rasporedite na površini kolača. Kolač ukrasite po želji i vratite još jednom u frižider dok se preliv ne stegne.

Izvor: Slatka domaćica

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti