U sezoni slava domaćicama, pored dobro oprobanih recepata, dobro dođu i neki novi. Ovaj recept za salatu je provereno dobar, a priprema se veoma jednostavno. Najbolje ide uz pečenje jer je malo kiselkasta, ali možete je služiti i uz sarmu, ribu ili čak predjelo. Sastojci su jednostavni i zdravi, nema šanse da vam se ne svidi.

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 1/2 glavice manjeg kupusa
  • 3-4 kisela krastavčića
  • 150-200 g kisele pavlake
  • 3 kašike seckanih maslina
  • 3 čena belog luka
  • jabukovo sirće
  • 1 manja cvekla
  • maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema:

Skuvati krompir, a kupus iseći na rezance. Krompir oguliti pa iseći na kockice. Posoliti i pobiberiti. Izrendati i cveklu, dodati na kockice isečene masline, posoliti, dodati sirće i zakiseliti po želji. U činiju staviti pavlaku, beli luk i ulje i izjednačiti pa sipati na krompir i izmešati. Dodati kupus i sve dobro promešati. Po želji se može zaljutiti ako volite.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja