Do sada ste isprobali razne salate sa piletinom, ali probajte da dodate lignje. Možda vam zvuči čudno, ali zaista je ukusno. Sve sastojke treba da skuvate, a zatim iseckate ili izrendate, pa ređate u kalup. Majonez salati daje taj kremasti ukus, a brzo i lako se pravi. Odlična je kao slavsko posluženje, ali i za praznike koji nam se pripbližavaju. Pored klasika kao što su ruska i mimoza, napravite i ovu salatu.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 pileća filea
- 200 g sira
- 4 jajeta
- 400 g lignji
- majonez
- 50 g pirinča
Priprema:
Isecite lignje i stavite u ključalu vodu nekih minut. Crni luk iseckajte, pa prelijte ključalom vodom i ostavite par minuta. Zatim procedite i posolite i pošećerite. Belo meso, jaja i pirinač skuvajte. Piletinu isecite na kockice, a sir izrendajte. U obruč prečnika 22 cm prvo sipajte majonez, pa preko lignje. Opet red majoneza, pa crni luk. Preko izrendajte žumance, pa stavite skuvani pirinač. Zatim ide red majoneza, pa mesa, majonez, pa rendani sir i belance. Ostavite celu noć u frižideru, pa skinite obruč.
Kako da testo naraste bez kvasca - 2 brza trika koja provereno deluju
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom