Do sada ste isprobali razne salate sa piletinom, ali probajte da dodate lignje. Možda vam zvuči čudno, ali zaista je ukusno. Sve sastojke treba da skuvate, a zatim iseckate ili izrendate, pa ređate u kalup. Majonez salati daje taj kremasti ukus, a brzo i lako se pravi. Odlična je kao slavsko posluženje, ali i za praznike koji nam se pripbližavaju. Pored klasika kao što su ruska i mimoza, napravite i ovu salatu.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 2 pileća filea
- 200 g sira
- 4 jajeta
- 400 g lignji
- majonez
- 50 g pirinča
Priprema:
Isecite lignje i stavite u ključalu vodu nekih minut. Crni luk iseckajte, pa prelijte ključalom vodom i ostavite par minuta. Zatim procedite i posolite i pošećerite. Belo meso, jaja i pirinač skuvajte. Piletinu isecite na kockice, a sir izrendajte. U obruč prečnika 22 cm prvo sipajte majonez, pa preko lignje. Opet red majoneza, pa crni luk. Preko izrendajte žumance, pa stavite skuvani pirinač. Zatim ide red majoneza, pa mesa, majonez, pa rendani sir i belance. Ostavite celu noć u frižideru, pa skinite obruč.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus