Ako želite da se pokažete kao kreativna domaćica onda obavezno isprobajte ovu svečanu pileću salatu.
Sastojci:
- kesa kukuruza šećerca
- 250 g šargarepe
- 150 g kačkavalja
- 1/2 crnog luka
- 4 kuvana jaja
- 2 pileća filea
- svež peršun
- malo paprike
- malo krastavca
- 100 g majoneza
- 1 kašika šećera
- 3 kašike šećera
- 5 kašika vode
Priprema:
Isecite polovinu luka na kockice. U činiji pomešajte sirće, šećer i vodu. Dodajte seckani luk i ostavite 20 minuta. Ispecite belo meso i isecite na kockice. Jaja i kačkavalj izrendajte na krupno.
Uzmite kalup prečnika 17 cm. Prvi sloj je pileći file. Na vrh nanesite majonez i premažite. Utisnite malo. Zatim stavite ukiseljeni luk i preko majonez. Onda stavite izrendanu šargarepu i premažite majonezom. Jednu do dve šargarepe ostavite za ukras. Potom stavite jaja i premažite majonezom. Kukuruz skuvajte i stavite preko jaja, i premažite majonezom. Na kraju stavite kačkavalj. Opet nanesite majonez.
Papriku i krastavac isecite na kockice, kao i šargarepu i peršun. Na vrh salate po ivici stavite šargarepu, a unutar kruga od šargarepe stavite peršun. Onda unutar peršuna stavite kukuruz i na kraju krastavac. Preko krastavca stavite papriku.
Pažljivo skinite kalup sa salate.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom