Ako želite da se pokažete kao kreativna domaćica onda obavezno isprobajte ovu svečanu pileću salatu.

Sastojci:

  • kesa kukuruza šećerca
  • 250 g šargarepe
  • 150 g kačkavalja
  • 1/2 crnog luka
  • 4 kuvana jaja
  • 2 pileća filea
  • svež peršun
  • malo paprike
  • malo krastavca
  • 100 g majoneza
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike šećera
  • 5 kašika vode

Priprema:

Isecite polovinu luka na kockice. U činiji pomešajte sirće, šećer i vodu. Dodajte seckani luk i ostavite 20 minuta. Ispecite belo meso i isecite na kockice. Jaja i kačkavalj izrendajte na krupno.

Uzmite kalup prečnika 17 cm. Prvi sloj je pileći file. Na vrh nanesite majonez i premažite. Utisnite malo. Zatim stavite ukiseljeni luk i preko majonez. Onda stavite izrendanu šargarepu i premažite majonezom. Jednu do dve šargarepe ostavite za ukras. Potom stavite jaja i premažite majonezom. Kukuruz skuvajte i stavite preko jaja, i premažite majonezom. Na kraju stavite kačkavalj. Opet nanesite majonez.

Papriku i krastavac isecite na kockice, kao i šargarepu i peršun. Na vrh salate po ivici stavite šargarepu, a unutar kruga od šargarepe stavite peršun. Onda unutar peršuna stavite kukuruz i na kraju krastavac. Preko krastavca stavite papriku.

Pažljivo skinite kalup sa salate.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs