Savršena domaćica zna da spremi staro srpsko jelo - pihtije. Obično se služe na slavama, a sada ih modernizujte i napravite kao mafine. Ako im dodate i kuvana jaja dobićete fantastično predjelo kojem niko neće moći da odoli. Recept je u osnovi isti jedino što se stavljaju u kalup za mafine i naravno dodaju im se jaja pored mesa

Sastojci:

  • 1 svinjski but
  • 1 svinjska kolenica
  • 400 g svinjskog karea 
  • 1 šargarepa
  • 1 crni luk
  • 6 čena belog luka
  • 1 kašičica soli
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 3 jajeta
  • malo mirođije 

Priprema:

Meso stavite u šerpu, pa prelijte vodom. Ostavite tako preko noći kako bi se što bolje očistilo. Zatim sipajte novu vodu i kuvajte dok ne provri, a zatim sklonite penu. Smanjite temperaturu i dodajte ceo crni luk, čenove belog luka, so, biber, šargarepu koju ste isekli na pola. Kuvajte još nekih 4-5 sati. Meso iseckajte, a čorbu procedite. U kalup za mafine stavite jaja isečena na kolutove, preko seckano meso i sipajte supu. Pre nego što sipate supu ubrusom uklonite masnoću. Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider preko noći. Ukrasite mirođijom.