Savršena domaćica zna da spremi staro srpsko jelo - pihtije. Obično se služe na slavama, a sada ih modernizujte i napravite kao mafine. Ako im dodate i kuvana jaja dobićete fantastično predjelo kojem niko neće moći da odoli. Recept je u osnovi isti jedino što se stavljaju u kalup za mafine i naravno dodaju im se jaja pored mesa.
Sastojci:
- 1 svinjski but
- 1 svinjska kolenica
- 400 g svinjskog karea
- 1 šargarepa
- 1 crni luk
- 6 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 2 lovorova lista
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 3 jajeta
- malo mirođije
Priprema:
Meso stavite u šerpu, pa prelijte vodom. Ostavite tako preko noći kako bi se što bolje očistilo. Zatim sipajte novu vodu i kuvajte dok ne provri, a zatim sklonite penu. Smanjite temperaturu i dodajte ceo crni luk, čenove belog luka, so, biber, šargarepu koju ste isekli na pola. Kuvajte još nekih 4-5 sati. Meso iseckajte, a čorbu procedite. U kalup za mafine stavite jaja isečena na kolutove, preko seckano meso i sipajte supu. Pre nego što sipate supu ubrusom uklonite masnoću. Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider preko noći. Ukrasite mirođijom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus