Susam salata je salata koja se poslužuje uz pečenje, uz testeninu ili kao namaz. Jednostavno ide uz sve. Ova količina je dovoljna za slavsku trpezu, ali ukoliko pravite samo za porodicu umanjite mere. Verujte nam na reč, prva će se razgrabiti na slavi.
Sastojci:
- 100g susama
- 250 g šunke u omotu
- 250 g kačkavalja
- 500 g krem sira
- 500 g pavlake
- 100 g majoneza
Priprema:
Propržiti susam na tišoj vatri, da dobije lepu i zlatnu boju. Narendati na najsitniješunku i kačkavalj. U veću činiju sipati kiselu pavlaku, krem sir, majonez i malo soli. Tome dodati 80 g prohlađenog susama i sve lepo sjediniti. Sipati u činiju i preko posuti preostalih 20g susama. Ukrasiti po želji povrćem. Staviti u frižider da se stegne i ohladi.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus