Cezar salata može da zameni obrok jer sadrži namirnice koje mogu da vas zasite. Do sada ste je sigurno često spremali kod kuće, ali da li ste znali kako se priprema pravi dresing? Svi znamo da sos daje pravi šmek salati i zato je bitno da recept bude originalan.
Ako se bojite zato što ide sirovo žumance vi možete kratko da ga kuvate ili da izbacite iz recepta.
Sastojci:
- 5 čenova belog luka
- 2 inćuna
- prstohvat soli
- 2 kašičice dižon senfa
- sok od 1 limuna
- 4 kašičice Vorčester sosa
- 1 žumance
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje parmezana
Priprema:
Sameljite beli luk i inćune sa prstohvatom soli. U drugoj posudi pomešajte senf, limunov sok, pa dodajte beli luk i inćune. Promešajte. Žumance umutite i polako dodajte maslinovo ulje, uz neprestano mešanje. Sjedinite obe smese i dodajte parmezan.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus