Pljeskavica je sa pravom postala jedno od glavnih obeležja domaće kuhinje. Ne čudi nas što je uvek prva na spisku turista koji dolaze u Srbiju, kao nešto što obavezno moraju da probaju. Mi vam donosimo recept za punjenu pljeskavicu kao iz najboljeg restorana u gradu.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 100 g crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 ljuta papričica
- 1 kašičica aleve paprike
- 200 g šunke
- 300 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim, belim lukom i ljutom papičicom, i sve još dodatno žačinite po ukusu. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Ruke nakvasite vodom, pa oblikujte pljeskavicu, u koji ćete potom staviti narendani kačkavalj i šunku. Preklopite pljeskavice, oblikujte ih ponovo i dobro pritisnite ivice. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte pljeskavice. Najbolje bi bilo da ih pržite na srednjoj temperaturi i na teflonskom tiganju ako nemate roštilj. Pecite ih dok sa obe strane do dobiju braonkastu hrskaviju koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus