Pljeskavica je sa pravom postala jedno od glavnih obeležja domaće kuhinje. Ne čudi nas što je uvek prva na spisku turista koji dolaze u Srbiju, kao nešto što obavezno moraju da probaju. Mi vam donosimo recept za punjenu pljeskavicu kao iz najboljeg restorana u gradu.

Sastojci:

  • 800 g mlevenog mesa
  • 100 g crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 ljuta papričica
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 200 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa sitno seckanim crnim, belim lukom i ljutom papičicom, i sve još dodatno žačinite po ukusu. Dobro sjedinite i ostavite da odstoji u frižideru oko pola sata. Ruke nakvasite vodom, pa oblikujte pljeskavicu, u koji ćete potom staviti narendani kačkavalj i šunku. Preklopite pljeskavice, oblikujte ih ponovo i dobro pritisnite ivice. U zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa pažljivo spuštajte pljeskavice. Najbolje bi bilo da ih pržite na srednjoj temperaturi i na teflonskom tiganju ako nemate roštilj. Pecite ih dok sa obe strane do dobiju braonkastu hrskaviju koricu.

Izvor: Stvar ukusa