Bataci su definitivno najsočniji deo pileta, a pripremljeni na ovaj način topiće se u ustima. Punjeni sa tikvicama i pečurkama, olakšavaju vam posao jer uz njih vam ne treba prilog imate kompletan ručak. Posebnu sočnost im daje marinada od jogurta i senfa. 

Sastojci:

  • 4 bataka bez kostiju
  • 1 crni luk
  • 200 g pečuraka
  • 1 manja tikvica
  • 100 g kačkavalja

Za sos:

  • 300 ml jogurta
  • 50 g senfa
  • 50 ml limunovog soka
  • so, biber

Priprema:

Povrće isecite na kockice i propržite na malo ulja, da se luk zastakli i pečurke izdinstaju. Pomešajte sa rendadnim kačkavaljem i time napunite batak po sredini. Vežite koncem da svi sastojci lepo ostanu unutra. Poređajte ih u pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Za sos u jogurt dodajte limunov sok, so, biber i senf i sve dobro sjedinite. Bogato premažite batake sa svih strana. Pecite u rerni na 200 C nekin sat vremena.

Izvor: Stvar ukusa