Bataci su definitivno najsočniji deo pileta, a pripremljeni na ovaj način topiće se u ustima. Punjeni sa tikvicama i pečurkama, olakšavaju vam posao jer uz njih vam ne treba prilog imate kompletan ručak. Posebnu sočnost im daje marinada od jogurta i senfa.
Sastojci:
- 4 bataka bez kostiju
- 1 crni luk
- 200 g pečuraka
- 1 manja tikvica
- 100 g kačkavalja
Za sos:
- 300 ml jogurta
- 50 g senfa
- 50 ml limunovog soka
- so, biber
Priprema:
Povrće isecite na kockice i propržite na malo ulja, da se luk zastakli i pečurke izdinstaju. Pomešajte sa rendadnim kačkavaljem i time napunite batak po sredini. Vežite koncem da svi sastojci lepo ostanu unutra. Poređajte ih u pleh, na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Za sos u jogurt dodajte limunov sok, so, biber i senf i sve dobro sjedinite. Bogato premažite batake sa svih strana. Pecite u rerni na 200 C nekin sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem