Bataci su sami po sebi najsočnije meso od pileta, ali pripremljeni u sosu od jogurta, bice još mekši i ukusniji. Mogu da se služe samostalno kao kompletan odbrok, a možete i da im dodate prilog u vidu pire krompira ili neke salate. Sigurno će cela porodica uživati u izuzetno ukusnom ručku.
Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- 1 crni luk
- 1 paprika babura
- 3 čena belog luka
- 30 g brašna
- 5 g kurkume
- 300 g jogurta
- 50 ml mleka
- 30 g putera
- 20 ml ulja
- so, biber, aleva paprika
Priprema:
Batake sa kostima malo nožem razrežite na vrhovima i poređajte u tiganj za pečenje podmazan sa malo ulja. U jogurt dodajte ulje, malo soli, bibera, aleve paprike i kurkume i sve dobro sjedinite. Dobijenom smesom premažite batake.Pecite na umerenoj vatri dok sa svih strana ne dobiju rumenu koricu. Izvadite batake, pa u isto ulje dodajte sitno seckani crni i beli luk. Propržite da malo zastakli, pa dodajte papriku seckanu na trake. Dodajte brašno i sve još malo propržite na umerenoj vatri. Ulijte mleko i još malo začinite po ukusu. Vratite batake i ostavite da se sve dinsta na laganoj vatri nekih pola sata. Služite uz pire krompir.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom