Nedeljni ručak ne može da se zamisli bez piletine i krompira. Mi vam predlažemo lagani obrok, a to je belo meso sa paprikom u sosu od pavlake i svima omiljeni pire krompir. Kada pripremate pire u njega dodajte i kurkumu, začin koji je poznat po tome što pozitivno utiče na ceo organizam. 

Em će dati lepu boju krompiru, em će i ukus biti odličan. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 500 g paprika
  • 100 g crnog luka
  • 2-3 kašike kisele pavlake

Za prilog:

  • 600 g krompira
  • 10 g maslaca
  • so, biber, kurkuma
  • 50 ml mleka

Priprema:

Povrće očistite, operite i iseckajte na kockice. Piletinu isecite na trakice debljine oko 1 cm. Začinite je i dobro promešajte. Meso mozete da ostavite u marinadi nekih 30 minuta. U zagrejanom ulju, na laganoj temperaturi, izdinstajte sitno seckani luk, sa malo soli. Kada luk postane staklast dodajte iseckanu piletinu. Temperaturu pojačajte i pržite dok meso ne promeni boju. Dodajte papriku i so. Dobro promešajte i pržite oko 3-4 minuta na jačoj teperaturi. Smanjite temeraturu i dinstajte dok ne ispari tečnost i meso i paprika ne budu termički pečeni, (oko 20 minuta). Povremeno promešajte. Ugasite ringlu i dodajte 2-3 kašike kisele pavlake. Mozete dodatno da začiinite sa belim lukom, ljutom paprikom, senfom, origanom, peršunom, karijem… Krompir skuvajte, pa procedite. Dodajte maslac, mleko i začine i ispasirajte. 

Izvor: Cooking