Ako volite pitu sa mesom i ovo jelo će vam se dopasti. Umesite testo, pa nafilujte mlevenim mesom i zapecite. Poseban šmek ovoj piti daje sir koji se topi u ustima. Napravite za večeru ili poslužite prijatelje. Posle ovako ukusnog obroka poslužite se nekih kolačem koji se ne peče.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna
- 25 g kvasca
- 1 jaje
- 300 ml vode
- 10 g soli
- 20 g šećera
- 20 g istopljenog putera
Za nadev:
- 500 g mlevenog mesa
- 300 g tvrdog sira
- 1 jaje
Priprema:
U vodu dodajte kvasac i šećer i dobro promešajte. Posle 5 minuta dodajte brašno, jaje, so, puter i umesite testo. Mleveno meso pomešajte sa rendanim sirom, začinite po želji. Testo podelite na 4 loptice, razvaljajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Svako testo nafilujte mlevenim mesom. Premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom