Ako volite pitu sa mesom i ovo jelo će vam se dopasti. Umesite testo, pa nafilujte mlevenim mesom i zapecite. Poseban šmek ovoj piti daje sir koji se topi u ustima. Napravite za večeru ili poslužite prijatelje. Posle ovako ukusnog obroka poslužite se nekih kolačem koji se ne peče. 

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna 
  • 25 g kvasca 
  • 1 jaje 
  • 300 ml vode 
  • 10 g soli 
  • 20 g šećera 
  • 20 g istopljenog putera 

Za nadev:

  • 500 g mlevenog mesa 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 1 jaje 

Priprema:

U vodu dodajte kvasac i šećer i dobro promešajte. Posle 5 minuta dodajte brašno, jaje, so, puter i umesite testo. Mleveno meso pomešajte sa rendanim sirom, začinite po želji. Testo podelite na 4 loptice, razvaljajte i poređajte u pleh obložen pek papirom. Svako testo nafilujte mlevenim mesom. Premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa