Ovako pripremljen sendvič niko neće moći da odbije, a bolji je i od prženica. Hleb je hrskav, a jaja sendviču daju mekoću. Najbolja stvar kod ovog sendviča su 2 vrste sira koji se tope u ustima.

Umesto prženica ili omleta za doručak ili večeru spremite prepečeni hleb sa jajima i topljenim sirom. Amerikanci često jedu ovaj specijalitet, a priprema je nikad prostija. Umesto miksera za mućenje jaja možete da koristite i kineske štapiće za jelo. A takođe, pročitajte naše recepte za domaći čedar sir i mocarelu, jer domaće je uvek ukusnije.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kašika mleka
- malo putera
- 2 tost hleba
- čedar sir
- mocarela sir
Priprema:
Umutite jaja i mleko, pa sipajte u tiganj u kojem ste prethodno istopili malo putera. Stavite hleb preko, jedno pored drugog. Kada se ispeče sa donje strane, okrenite, ali vodite računa da ostane cela kajgana. Kada se ispeče i donji deo, preklopite višak jaja preko hleba, pa stavite parče sira, i čedar i mocarelu. Preklopite sa drugim parčetom hleba, pa pecite dok se sir malo ne istopi.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.