Umesto prženica ili omleta za doručak ili večeru spremite prepečeni hleb sa jajima i topljenim sirom. Amerikanci često jedu ovaj specijalitet, a priprema je nikad prostija. Umesto miksera za mućenje jaja možete da koristite i kineske štapiće za jelo. A takođe, pročitajte naše recepte za domaći čedar sir i mocarelu, jer domaće je uvek ukusnije.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 1 kašika mleka
- malo putera
- 2 tost hleba
- čedar sir
- mocarela sir
Priprema:
Umutite jaja i mleko, pa sipajte u tiganj u kojem ste prethodno istopili malo putera. Stavite hleb preko, jedno pored drugog. Kada se ispeče sa donje strane, okrenite, ali vodite računa da ostane cela kajgana. Kada se ispeče i donji deo, preklopite višak jaja preko hleba, pa stavite parče sira, i čedar i mocarelu. Preklopite sa drugim parčetom hleba, pa pecite dok se sir malo ne istopi.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem