Umesto prženica ili omleta za doručak ili večeru spremite prepečeni hleb sa jajima i topljenim sirom. Amerikanci često jedu ovaj specijalitet, a priprema je nikad prostija. Umesto miksera za mućenje jaja možete da koristite i kineske štapiće za jelo. A takođe, pročitajte naše recepte za domaći čedar sir i mocarelu, jer domaće je uvek ukusnije. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 1 kašika mleka
  • malo putera
  • 2 tost hleba
  • čedar sir
  • mocarela sir

Priprema:

Umutite jaja i mleko, pa sipajte u tiganj u kojem ste prethodno istopili malo putera. Stavite hleb preko, jedno pored drugog. Kada se ispeče sa donje strane, okrenite, ali vodite računa da ostane cela kajgana. Kada se ispeče i donji deo, preklopite višak jaja preko hleba, pa stavite parče sira, i čedar i mocarelu. Preklopite sa drugim parčetom hleba, pa pecite dok se sir malo ne istopi. 

Izvor: Stvar ukusa