Ako nemate inspiraciju šta da pripremite za ručak, napravite ćufte. Umesto standardnog recepta, koji se obično služi sa pire krompirom, sada ćufte napunite pire krompirom i sirom, pa zapecite u rerni. Gurmanski ručak koji će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 300 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 600 g krompira
- 30 g putera
- 50 g putera
Još:
- 500 g krompira
- 3 paprike
- 1 crni luk
- 2 mlada luka
- 200 ml paradajz sosa
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa rendanim sirom, jajetom i začinite. Krompir skuvajte i izgnječite, dodajte jaje, puter, prezle, so, origano i peršun. Isecite na veće komade krompir, paprike, crni luk, mladi luk i propržite na maslinovom ulju. Začinite po želji. Sipajte povrće u tepsiju. Oblikujte ćufte od mlevenog mesa, a onda i od pire krompira. Ćuftu od mlevenog mesa raširite pa na sredinu stavite ćuftu od pire krompira i stavite parče sira. Ponovo oblikujte ćufte, dodajte još malo mlevenog mesa ako je potrebno. Sipajte po 2 kašike paradajz sosa preko svake ćufte. Preostalom paradajz sosu dodajte 200 ml vode i prelijte povrće. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus