Napravite malo drugačije ćufte od mlevenog mesa, tako što ćete ih napuniti pire krompirom.

Ako nemate inspiraciju šta da pripremite za ručak, napravite ćufte. Umesto standardnog recepta, koji se obično služi sa pire krompirom, sada ćufte napunite pire krompirom i sirom, pa zapecite u rerni. Gurmanski ručak koji će se dopasti celoj porodici.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 300 g tvrdog sira
- 2 jajeta
- 600 g krompira
- 30 g putera
- 50 g putera
Još:
- 500 g krompira
- 3 paprike
- 1 crni luk
- 2 mlada luka
- 200 ml paradajz sosa
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
Mleveno meso pomešajte sa rendanim sirom, jajetom i začinite. Krompir skuvajte i izgnječite, dodajte jaje, puter, prezle, so, origano i peršun. Isecite na veće komade krompir, paprike, crni luk, mladi luk i propržite na maslinovom ulju. Začinite po želji. Sipajte povrće u tepsiju. Oblikujte ćufte od mlevenog mesa, a onda i od pire krompira. Ćuftu od mlevenog mesa raširite pa na sredinu stavite ćuftu od pire krompira i stavite parče sira. Ponovo oblikujte ćufte, dodajte još malo mlevenog mesa ako je potrebno. Sipajte po 2 kašike paradajz sosa preko svake ćufte. Preostalom paradajz sosu dodajte 200 ml vode i prelijte povrće. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 60 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.