Ako nemate inspiraciju šta da pripremite za ručak, napravite ćufte. Umesto standardnog recepta, koji se obično služi sa pire krompirom, sada ćufte napunite pire krompirom i sirom, pa zapecite u rerni. Gurmanski ručak koji će se dopasti celoj porodici. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta 
  • 600 g krompira
  • 30 g putera 
  • 50 g putera 

Još:

  • 500 g krompira 
  • 3 paprike 
  • 1 crni luk 
  • 2 mlada luka 
  • 200 ml paradajz sosa 
  • 100 g tvrdog sira 

Priprema:

Mleveno meso pomešajte sa rendanim sirom, jajetom i začinite. Krompir skuvajte i izgnječite, dodajte jaje, puter, prezle, so, origano i peršun. Isecite na veće komade krompir, paprike, crni luk, mladi luk i propržite na maslinovom ulju. Začinite po želji. Sipajte povrće u tepsiju. Oblikujte ćufte od mlevenog mesa, a onda i od pire krompira. Ćuftu od mlevenog mesa raširite pa na sredinu stavite ćuftu od pire krompira i stavite parče sira. Ponovo oblikujte ćufte, dodajte još malo mlevenog mesa ako je potrebno. Sipajte po 2 kašike paradajz sosa preko svake ćufte. Preostalom paradajz sosu dodajte 200 ml vode i prelijte povrće. Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 60 minuta.

Izvor: Stvar ukusa