Pored one sa jabukama, pita od bundeve je jedna od omiljenijih na ovim prostorima. Kažu da je najbolja ona iz Banata, a upravo takav recept vam donosimo. Ukoliko ste ljubitelj cimeta slobodno ga dodajte u pitu, a em što će joj dati prepoznatljiv ukus, kućom će se širiti fenomenalan miris dok je budete pekli. Griz joj daje posebnu sočnost i smekšava kore, pa će se prosto topiti u ustima.
Sastojci:
- 500 g kora
- 1 kg rendane bundeve
- 180 ml jogurta
- 180 ml ulja
- 180 g griza
- 250 g šećera
- kesica praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte jogurt, griz, ulje šećer i dodajte prašak za pecivo, pa sve dobro sjedinite. Uzmite koru, pa je premažite sa filom, odozgo stavite drugu koru, opet stavite fil, pa pospite šakom bundeve. Urolajte pitu, premažite je sa malo fila, pa je spustite u podmazan pleh. Na isti način utrošite ostale kore i fil. Pecite na 180 stepeni dok bundevara ne porumeni. Secite na komade, po želji pospite šećerom u prahu i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus