Ove ukusne lepinje se prave lako, a peku se manje od pola sata. U testo dodajte majonez, a posipite ih sirom. Možda niste znali, ali majonez se u testo dodaje kako bi lepinje ili hleb bili bujniji i mekaniji. Još jedna prednost kad koristite majonez u testu, je ta što će ono duže biti sveže. 

Sastojci:

  • 500 g brašna 
  • 50 g šećera 
  • 320 g majoneza 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 250 ml vode 
  • 2 kašičice suvog kvasca 
  • 80 ml ulja 
  • 10 g soli

Priprema:

U vodi rastvorite kvasac i dodajte majonez (200 g), pa promešajte. U drugoj posudi sjedinite brašno, so i šećer, pa pomešajte obe smese i umesite testo. Na kraju sipajte ulje, još malo umesite, pa pokrijte i ostavite da odmori 40 minuta. Podelite testo na 4 dela i oblikujte loptice. Svako testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa premažite majonezom (svaku lepinju sa 30 g). Pospite rendanim sirom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa