Ove ukusne lepinje se prave lako, a peku se manje od pola sata. U testo dodajte majonez, a posipite ih sirom. Možda niste znali, ali majonez se u testo dodaje kako bi lepinje ili hleb bili bujniji i mekaniji. Još jedna prednost kad koristite majonez u testu, je ta što će ono duže biti sveže.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 50 g šećera
- 320 g majoneza
- 200 g tvrdog sira
- 250 ml vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- 80 ml ulja
- 10 g soli
Priprema:
U vodi rastvorite kvasac i dodajte majonez (200 g), pa promešajte. U drugoj posudi sjedinite brašno, so i šećer, pa pomešajte obe smese i umesite testo. Na kraju sipajte ulje, još malo umesite, pa pokrijte i ostavite da odmori 40 minuta. Podelite testo na 4 dela i oblikujte loptice. Svako testo razvucite na pobrašnjenoj površini, pa premažite majonezom (svaku lepinju sa 30 g). Pospite rendanim sirom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus