Rol viršle mnogima su omiljeni doručak, naročito najmlađima. Idealne uz jogurt, a pogotovo kada ih napravite sa domaćim testom. Možete da koristite i lisnato testo, a najbolje da ih služite uz razne umake, ili uz kečap i senf. U testo dodajte jogurt koji će im dati posebnu mekoću.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 2 jajeta
  • 10 g soli
  • 14 g kvasca
  • 200 g jogurta
  • 10 viršli
  • 200 g susama

Priprema:

U činiji pomešajte vodu, mleko, dodajte dva cela jajeta, so i kvasac, pa sve dobro umutite. Dodajte jogurt i ponovo sve promešajte. Lagano ubacite brašno i zamesite testo da bude glatko. Ostavite da odstoji nekih sat vremena. Nakon toga ponovo premesite i podelite u 10 jednakih delova. Svaki deo malo razvucite oklagijom na dužinu viršle, koju ćete staviti u sredinu. Urolajte testo i po sredini lepo zatvorite ivice. Testo možete malo skvasiti i uvaljajte u susam sa svih strana. Ređajte u pleh obložen pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite da "odmore" nekih 20 minuta. Pecite u rerni u zagrejanoj na 180 C nekih 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa