Ovo punjeno pecivo koje podseća na slanu štrudlu je sve što vam treba za jedan savršen obrok. Ima meso, povrće, sir , a sve to zavijeno u domaće testo. Priprema nije komplikovana, samo ispratite korake i imaćete na stolu savršen obrok.
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 5 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 150 ml toplog mleka
- 1 kašika putera
- origano
Za punjenje:
- 1 crni luk
- 1 rendana šargarepa
- 300 g pilećih prsa
- 1 kašika peršuna
- so, biber, paprika, kurkuma, đumbir
- rendani sir
- mocarela sir
- kečap
Za posipanje:
- susam
Priprema:
Pomešati brašno, so, origano. Izmrviti puter sobne temperature, napraviti malo udubljenje pa dodati kvasac i mleko. Odvojiti belance od žumanceta, pa belance dodati u testo. Zamesiti testo, pokriti ga folijom i ostaviti da narasta 40 min.
Za to vreme pravimo nadev. Na maslinovom ulju propržiti luk, dodati piletinu sečenu na kockice, rendanu šargarepu, peršun. Začiniti. Kada se sve dobro uprži ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo podeliti na dve loptice pa svaku razvaljati što tanje na oblik pravougaonika. Premazati kečapom, staviti polovinu nadeva na svaki pravougaonik (ali samo posredini), posuti rendanim kačkavaljem pa presaviti ivice ka unutra. Pritisnuti krajeve prstima da se zaepe i da nadev ne iscuri. Zatim tako dobijen oblik štrudle presecite na nekoliko delova i ređajte u pleh sa pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite da stoji 15 minuta pre nego što ubacite u zagrejanu rernu da pečete na 180 stepeni oko 20-25 min. Pre pečenja premažite žumancetom i pospite susamom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus