Ovo punjeno pecivo koje podseća na slanu štrudlu je sve što vam treba za jedan savršen obrok. Ima meso, povrće, sir , a sve to zavijeno u domaće testo. Priprema nije komplikovana, samo ispratite korake i imaćete na stolu savršen obrok.
Sastojci:
Za testo:
- 300 g brašna
- kašičica šećera
- kašičica soli
- 5 g suvog kvasca
- 1 jaje
- 150 ml toplog mleka
- 1 kašika putera
- origano
Za punjenje:
- 1 crni luk
- 1 rendana šargarepa
- 300 g pilećih prsa
- 1 kašika peršuna
- so, biber, paprika, kurkuma, đumbir
- rendani sir
- mocarela sir
- kečap
Za posipanje:
- susam
Priprema:
Pomešati brašno, so, origano. Izmrviti puter sobne temperature, napraviti malo udubljenje pa dodati kvasac i mleko. Odvojiti belance od žumanceta, pa belance dodati u testo. Zamesiti testo, pokriti ga folijom i ostaviti da narasta 40 min.
Za to vreme pravimo nadev. Na maslinovom ulju propržiti luk, dodati piletinu sečenu na kockice, rendanu šargarepu, peršun. Začiniti. Kada se sve dobro uprži ostaviti da se ohladi.
Nadošlo testo podeliti na dve loptice pa svaku razvaljati što tanje na oblik pravougaonika. Premazati kečapom, staviti polovinu nadeva na svaki pravougaonik (ali samo posredini), posuti rendanim kačkavaljem pa presaviti ivice ka unutra. Pritisnuti krajeve prstima da se zaepe i da nadev ne iscuri. Zatim tako dobijen oblik štrudle presecite na nekoliko delova i ređajte u pleh sa pek papirom. Pokrijte krpom i ostavite da stoji 15 minuta pre nego što ubacite u zagrejanu rernu da pečete na 180 stepeni oko 20-25 min. Pre pečenja premažite žumancetom i pospite susamom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem