Umesite testo od običnog brašna i oblikujte loptice, a zatim preko njih sipajte testo od brašna za kolače. Ispečene lepinje će zbog dve različite vrste testa imati mnogo bolji ukus. Spolja će lepinje biti toliko hrskave, a kada prelomite unutra su baš mekane. Poslužite sa šunkom, sirom i jogurtom.
Sastojci:
- 250 g brašna za hleb
- 110 g toplog mleka
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 20 g neslanog putera, sobne temperature
- 1 jaje
- 1 kašičica kvasca
Još:
- 50 g brašna za kolače
- 50 g neslanog putera, sobne temperature
- 40 g šećera
- 1 jaje
- 1/3 kašičice soli
Priprema:
Umutite toplo mleko, šećer, jaje i kvasa. Dodajte brašno i so i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte puter i umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite na toplom sat vremena. Kratko premesite testo, oblikujte valjak i podelite na 6 delova. Oblikujte loptice, stavite na pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite još sat vremena.
Prosejano brašno pomešajte sa šećerom i puterom. Dobro sjedinite, pa dodajte jaje i so. Dobijenu smesu sipajte u kesu za zamrzivač, pa iscite malu rupu. Sipajte drugo testo preko lepinja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus