Umesite testo od običnog brašna i oblikujte loptice, a zatim preko njih sipajte testo od brašna za kolače. Ispečene lepinje će zbog dve različite vrste testa imati mnogo bolji ukus. Spolja će lepinje biti toliko hrskave, a kada prelomite unutra su baš mekane. Poslužite sa šunkom, sirom i jogurtom

Sastojci:

  • 250 g brašna za hleb
  • 110 g toplog mleka
  • 50 g šećera
  • prstohvat soli
  • 20 g neslanog putera, sobne temperature
  • 1 jaje
  • 1 kašičica kvasca

Još: 

  • 50 g brašna za kolače 
  • 50 g neslanog putera, sobne temperature
  • 40 g šećera
  • 1 jaje
  • 1/3 kašičice soli

Priprema:

Umutite toplo mleko, šećer, jaje i kvasa. Dodajte brašno i so i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte puter i umesite mekano testo. Pokrijte i ostavite na toplom sat vremena. Kratko premesite testo, oblikujte valjak i podelite na 6 delova. Oblikujte loptice, stavite na pleh obložen pek papirom i pokrijte. Ostavite još sat vremena. 

Prosejano brašno pomešajte sa šećerom i puterom. Dobro sjedinite, pa dodajte jaje i so. Dobijenu smesu sipajte u kesu za zamrzivač, pa iscite malu rupu. Sipajte drugo testo preko lepinja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa