Domaće kazjerice od sastojaka koje svi imamo kod kuće, toliko su izdašne i sa hrskavom korom, da ih više nećete kupovati u pekari. Što je najbolje ostaju sveže i narednog dana, a sjajne su za sendviče. Testo je lako da se umesi i sugurno svima uspevaju.
Sastojci:
- 400 ml vode
- 11 g kvasca
- 12 g šećera
- 11 g soli
- 550 g brašna
Priprema:
U činiji pomešajte vodu i kvasac, dodajte šećer i sve promešajte. Lagano dodajte brašno i so, pa zamesite testo dok ne bude glatko. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena. Nakon toga ponovo premesite i podelite na 12 delova. Rukama malo razvucite testo pa ga preklopite, a potom oblikujte loptice. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Nožem rasecite na vrhu da dobijete šaru. Pokrijte i ostavite 20-ak minuta da odstoje. Pre pečenja ih malo premažite mlekom. Po želji pospite susamom ili semankama. Pecite u rerni na 200 C nekih 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koru.
Izvor: Stvar ukusa
Lagani krompir paprikaš
Slavski rolat sa jajima i vlašcem
Slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom
Pire krompir sa keljom na irski način
Zimnica od zelenog paradajza