Domaće kazjerice od sastojaka koje svi imamo kod kuće, toliko su izdašne i sa hrskavom korom, da ih više nećete kupovati u pekari. Što je najbolje ostaju sveže i narednog dana, a sjajne su za sendviče. Testo je lako da se umesi i sugurno svima uspevaju. 

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 11 g kvasca
  • 12 g šećera
  • 11 g soli
  • 550 g brašna

Priprema:

U činiji pomešajte vodu i kvasac, dodajte šećer i sve promešajte. Lagano dodajte brašno i so, pa zamesite testo dok ne bude glatko. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena. Nakon toga ponovo premesite i podelite na 12 delova. Rukama malo razvucite testo pa ga preklopite, a potom oblikujte loptice. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Nožem rasecite na vrhu da dobijete šaru. Pokrijte i ostavite 20-ak minuta da odstoje. Pre pečenja ih malo premažite mlekom. Po želji pospite susamom ili semankama. Pecite u rerni na 200 C nekih 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koru.

Izvor: Stvar ukusa