Domaće kazjerice od sastojaka koje svi imamo kod kuće, toliko su izdašne i sa hrskavom korom, da ih više nećete kupovati u pekari. Što je najbolje ostaju sveže i narednog dana, a sjajne su za sendviče. Testo je lako da se umesi i sugurno svima uspevaju.
Sastojci:
- 400 ml vode
- 11 g kvasca
- 12 g šećera
- 11 g soli
- 550 g brašna
Priprema:
U činiji pomešajte vodu i kvasac, dodajte šećer i sve promešajte. Lagano dodajte brašno i so, pa zamesite testo dok ne bude glatko. Pokrijte i ostavite da odstoji nekih sat vremena. Nakon toga ponovo premesite i podelite na 12 delova. Rukama malo razvucite testo pa ga preklopite, a potom oblikujte loptice. Poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje. Nožem rasecite na vrhu da dobijete šaru. Pokrijte i ostavite 20-ak minuta da odstoje. Pre pečenja ih malo premažite mlekom. Po želji pospite susamom ili semankama. Pecite u rerni na 200 C nekih 20 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus