Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆINSKE POGAČICE SA ČVARCIMA: Tradicionalno srpsko pecivo kome niko ne može da odoli - odlične i kad se ohlade

Domaćim pogačicama sa čvarcima nećete moći da odolite.

 Domaće pogačice sa čvarcima Izvor: Shutterstock

Domaćim pogačicama sa čvarcima malo ko može da odoli. Najlepše su dok su još vruće u kombinaciji sa kiselim mlekom, ali su spremljene po ovom receptu sveže dugo, tako da mogu da ostanu i za večeru. Bez sumnje su jedne od omiljenih spskih jela.

Sastojci:

  • 300 g mlevenih čvaraka
  • 1 kg brašna
  • svež kvasac
  • 500 ml mleka
  • 100 g margarina
  • 2 žumanca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kvasac usitnite, pa mu dodajte malo toplog mleka i šećera i ostavite da uskisne. U brašno dodajte margarin, žumanca, so, malo mleka i rukom promešajte, pa dodajte kvasac, ostatak mleka i umesite testo. Prekrijte testo krpom i ostavite da odstoji na toplom mestu pola sata. U usitnjene čavrke dodajte malo bibera i soli. Kada je testo nadošlo razvucite ga oklagijom, pospite ga čvarcima, pa ga ponovo premesite i ostavite da odstoji još 20-ak minuta. Ponovo razvucite testo oklagijom i modlom ili čašom vadite pogačice, pa ih ređajte u podmazan pleh, najbolje sa svinjskom mašću. Razmutite žumance sa mlekom i odozgo premažite pogačice. Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti