Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

STARINSKA DOMAĆA POGAČA: Baš kako su je decenijama pravile naše bake - lako se mesi i ostaje sveža i sutradan

Po ovom receptu naše bake su decenijama pravile pogaču.

 Tain hleb Izvor: Shutterstock

Ništa lepše nego kada se kućom širi miris sveže pečenog domaćeg hleba. Oni koji pamte pogaču koje su mesile naše bake tvrde da nisu jeli lepši hleb. Ona se uglavnom služi vruć uz kajmak ili uz domaći džem, ali nije ništa manje ukusna ni kada se ohladi.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 600 ml mlake vode
  • 1 pakovanje kvasca
  • manja šoljica ulja
  • prstohvat soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kvasac usitnite i pomešajte sa mlakom vodom, malo posolite i ostavite da nadođe. U činiju sipajte brašno, napravite udubljenje u sredini i ubacite nadošli kvasac. Mesite da testo bude tvrđe sa mlakom vodom i dodajte ulje. Mesite sve dok testo ne počne da se odvaja od ivica posude, a ako ima potrebe dodajte još malo brašna. Pokrijte pamučnom krpom i ostavite 2 sata da naraste. Nakon tog vremena ponovo malo premesite testo i prebacite u podmazan, najbolje okrugli pleh. Ukoliko želite testo zasecite nožem plitko na vrhu da dobije šaru. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stebeni nekih 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

pročitaje još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti