Umesto mekika i uštipaka napravite mekano pecivo punjeno fantastičnim nadevom. Za nadev su vam potrebne dve vrste sira, kao i mladi luk. Testo se pravi sa kefirom, koji mu daje posebnu mekoću, tako da ćete uživati u svakom zalogaju. 

Sastojci:

  • 300 ml kefira 
  • 400 g brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica sode bikarbone 
  • 1 kašičica šećera 
  • 20 ml ulja 
  • 1 jaje 

Za nadev:

  • 150 g tvrdog sira 
  • 100 g mocarele 
  • 1 veza peršuna 
  • 30 g mladog luka 

Priprema: 

Pomešajte kefir, so, sodu bikarbonu, šećer, jaje i ulje. Dobro sjedinite, a zatim sipajte brašno. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Za to vreme pripremite nadev. Pomešajte rendani sir, rendanu mocarelu, seckani peršun i mladi luk. Testo podelite na 2 dela. Razvucite jedan deo u obliku kruga i isecite 6 trouglova. Premažite ivice gde ste sekli vodom. Na svaki trougao stavite nadev, pa prekrijte drugim razvučenim testom. Prstima udubite tamo gde ste sekli trouglove kako bi se ponovo formirali, a zatim isecite. Pržite u zagrejanom ulju. 

Izvor: Stvar ukusa