Umesto mekika i uštipaka napravite mekano pecivo punjeno fantastičnim nadevom. Za nadev su vam potrebne dve vrste sira, kao i mladi luk. Testo se pravi sa kefirom, koji mu daje posebnu mekoću, tako da ćete uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 300 ml kefira
- 400 g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica šećera
- 20 ml ulja
- 1 jaje
Za nadev:
- 150 g tvrdog sira
- 100 g mocarele
- 1 veza peršuna
- 30 g mladog luka
Priprema:
Pomešajte kefir, so, sodu bikarbonu, šećer, jaje i ulje. Dobro sjedinite, a zatim sipajte brašno. Umesite testo, pa pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Za to vreme pripremite nadev. Pomešajte rendani sir, rendanu mocarelu, seckani peršun i mladi luk. Testo podelite na 2 dela. Razvucite jedan deo u obliku kruga i isecite 6 trouglova. Premažite ivice gde ste sekli vodom. Na svaki trougao stavite nadev, pa prekrijte drugim razvučenim testom. Prstima udubite tamo gde ste sekli trouglove kako bi se ponovo formirali, a zatim isecite. Pržite u zagrejanom ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Novi MONDO podkast “Keš ekspert”: Poznata glumica otkriva kako da planirate svoje finansije!
Plazma od Srca sa ukusom oraha: Čuven keks sa posnim sastojcima
Grčki paprikaš sa zelenom boranijom
Pileća salata sa orasima i suvim šljivama
Slavska salata sa piletinom, šampinjonima i šargarepom