Vruć burek sa hrskavim korama mnogima je omiljeni način da započnu dan. Iako je kod nas najčešći onaj sa mesom ili sirom, sigurno će vas oduševiti pica burek, sa pogatim nadevom od sira i šunke. Idealan je uz šolju jogurta, a posebno će mu se obradovati najmlađi ukućani.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 200 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 200 g šampinjona
- 120 ml ulja
- 250 ml mlake vode
- 150 g kečapa
- pola kesice praška za pecivo
- origano
Priprema:
Za burek ukoliko imate kosristite okruglu tepsiju koju ćete malo nauljuti. Na dno stavite jednu koru i malo poprskajte ulje. Naredne dve kore zgužvajte i nauljite, pa ih stavite na prvu koru. Postupak ponovite dok ne potrošite polovinu kora. U mlaku vodu dodajte ptašak za pecivo, pa tom vodom isprskajte naslagane kore. Nakon toga stavite kečap, poređajte šunku, rendani kačkavalj, pečurke i po ukusu dodajte origano. Preostale kore nauljite i poprskajte sa malo vode, pa ih gužvajte i ređajte. Postupak ponavljate sve dok imate kora. Pecite u rerni na 200 C nekih pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus