Od jaja, mleka, brašna i putera napravite najmekši hleb ikada. Samo umutite sastojke i ispecite. Spremno je za pola sata, pa je super rešenje kada ste u žurbi. Predlažemo da premažete sa krem sirom i pospete maslinama, tako podseća na fokaču. Naravno vi možete da premažete i sa nečime po vašoj želji.
Ljuske od jaja nemojte da bacate jer one mogu da posluže u čišćenju.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 400 ml mleka
- 180 g brašna
- 25 g putera
- 150 g krem sira
- 9-10 maslina
Priprema:
Umutite jaja koja ste posolili, pa sipajte mleko i brašno i dobro sjedinite. Dodajte istopljeni puter i promešajte. Sipajte u pleh obložen pek papirom, pa poravnajte. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Kada se ohladi premažite krem sirom i pospite maslinama, pa urolajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus