Ako poslužite pitu sa sirom za doručak ili večeru nećete pogrešiti.

Pite sa sirom su uvek dobro rešenje, pogotovo kada vi ne morate da pravite kore. Proces pripreme podseća na srpsku gibanicu, ali i po ukusu može da parira poznatoj piti. Kore su hrskave, a unutra je mekana i sočna.
Ako vam je zafalila kisela voda, ne morate da silazite do radnje, napravite je sami kod kuće.
Sastojci:
- 500 g kora za pitu
- 350 g feta sira
- 6 jaja
- 500 ml jogurta
- 200 ml kisele vode
- 50 g putera
Priprema:
Izgnječite sir, pa dodajte jogurt, jaja (5 komada) i 100 ml kisele vode. Premažite pleh istopljenim puterom. Na dno tepsije stavite koru, a preko još četiri, ali da polovina kora viri iz tepsije. Poprskajte sa malo istopljenog putera. Odvojite 6 kora sa strane, a preostale isecite na trake. Pospite deo kora koje ste isekli na trake, pa sipajte malo fila, a zatim zatvorite to sa korama koje vire iz tepsije. Opet poprskajte puterom, sipajte fil i preko rasporedite preostale trake. Sipajte još malo fila, pa opet rasporedite 4 trake kao na početku (da vire iz tepsije). Poprskajte puterom, sipajte fila, pa pokrijte celom korom. Opet poprskajte puter, pa sipajte malo fila i zatvorite korama koje vire iz tepsije. Sve to pokrijte još jednom celom korom i lepo zatvorite. Isecite na trouglove, pa prelijte sa preostalom kiselom vodom (100 ml). Premažite sa umućenim jajetom koje ste pomešali sa 10 g istopljenog putera. Pecite na 190°C oko 50 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.