Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PITA SA PATLIDŽANOM I PIRE KROMPIROM: Savršeno pecivo jednostavne pripreme - i oni koji ne vole ovo povrće oduševiće se

Napravite nešto drugačije, a to je pita sa patlidžanom i pire krompirom koja podseća na hleb.

 Pita sa patlidžanom i pire krompirom Izvor: Printscreen/YT/Cookist wow

Zanimljiva pita sa patlidžanom i pire krompirom oduševiće svakoga na prvi zalogaj. Ovo su dva recepta u jednom, jer se na lisnato testo stavlja rolat od patlidžana. Izgledom dosta podseća na hleb, a i ako deluje komplikovano, vrlo je jednostavna za pripremu. Možete da je služite za večeru ili ako vam dođu gosti. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana
  • maslinovo ulje
  • 500 g kuvanog krompira
  • peršun
  • 60 g parmezana
  • 150 g kuvane šunke
  • 200 g mocarela sira
  • 1 lisnato testo 
  • 1 žumance 
  • susam

Možda će vas zanimati

Priprema:

Patlidžan isecite na kriške i premažite ih uljem i posolite. Prebacite ih u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. U činiju stavite kuvani krompir, maslinovo ulje, so, seckani peršun, parmezan i izgnječite dok se sve dobro ne sjedini. Na dasku za sečenje stavite providnu foliju i poređajte patlidžan, prvo 1 red vertikalno, pa 1 red horizontalno i opet vertikalno. Premažite krompirom, pa stavite šunku i sir i urolajte. Ostavite u frižideru 30 minuta. Lisnato testo razvucite oklagijom, pa stavite rolat od patlidžana na sredinu testa. Isecite testo sa prednje i zadnje strane i zalepite za rolnu. Takođe, jednu stranu peciva zalepite za rolnu. Druga strana testa se iseče na trake i sa svakom trakom pokrijete rolat. Premažite umućenim žumancetom i pospite susamom. Pecite u rerni na 200°C oko 30 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti