Ako ne želite da puno vremena provodite u kuhinji ovo je idealan recept. Može se služiti za doručak, večeru, ali i za slavu uz predjelo. Naziva se još i španska pita, iako je mi u Srbiji zovemo carska.
Sastojci:
- 1 šolja kukuruznog brašna
- 1 šolja pšeničnog brašna
- 1 šolja jogurta ili mleka
- pola šolje ulja
- 3 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 50g šunke
- 50g kačkavalja
- nekoliko kiselih krastavčića
- 1 crvena paprika
Priprema:
Umutite jaja pa dodajte ulje i jogurt. Pomešajte brašna, prašak za pecivo i so. Ovu mešavinu postepeno dodajte jajima i mešajte. Šunku, kačkavalj, papriku i krastavčiće iseckajte na sitne kockice. Dodajte testu.
Izlijte u pleh koji je obložen papirom za pečenje. Pecite na 180°C nekih 30 min ili dok ne porumeni.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem