Isprobajte ovaj jednostavan recept za pitu od višanja i premazom od griza i jogurta. Prednost pite je što je, ako ne pojedete sve odmah, ona dobra drugi i treći dan, samo je obavezno držite na hladnom i prekrijte tacnu prozirnom folijom kako se ne bi sušila.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 1 tegla višanja iz kompota ili 400 g smrznutih
- 200 g griza
- 500 ml jogurta
- 100 g šećera
- 3 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 limun (korica)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte griz, jogurt, šećer, jaja, prašak za pecivo i koricu limuna. Smesa treba da bude retka kao za palačinke otprilike. Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje.
Uzmite jednu koru, premažite je smesom od griza bogato, preko stavite još jednu koru, premažite i nju pa odozgo stavite višnje (ne previše). Zarolajte i stavite u pleh za pečenje. Ponavljajte do utroška materijala. Pecite oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus