Isprobajte ovaj jednostavan recept za pitu od višanja i premazom od griza i jogurta. Prednost pite je što je, ako ne pojedete sve odmah, ona dobra drugi i treći dan, samo je obavezno držite na hladnom i prekrijte tacnu prozirnom folijom kako se ne bi sušila.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 1 tegla višanja iz kompota ili 400 g smrznutih
- 200 g griza
- 500 ml jogurta
- 100 g šećera
- 3 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 limun (korica)
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte griz, jogurt, šećer, jaja, prašak za pecivo i koricu limuna. Smesa treba da bude retka kao za palačinke otprilike. Uključite rernu da se greje na 180 stepeni. Pleh obložite papirom za pečenje.
Uzmite jednu koru, premažite je smesom od griza bogato, preko stavite još jednu koru, premažite i nju pa odozgo stavite višnje (ne previše). Zarolajte i stavite u pleh za pečenje. Ponavljajte do utroška materijala. Pecite oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem