Za ovu ukusnu italijasnku poslasticu potrebno vam je samo 4 sastojka. Lisnato pecivo ne morate da kupujete, jer su pekari otkrili tajnu kako kod kuće da ga napravite, a da ispadne savršeno. Krem se pravi jednostavno od slatke pavlake i kondenzovanog mleka, ali ako želite možete da koristite i vanila krem.
Sastojci:
- 500 g lisnatog peciva
- 30 ml mleka
- 200 ml slatke pavlake
- 400 ml kondenzovanog mleka
Priprema:
Isecite testo na kvadratiće, stavite na pleh obložen pek papirom, premažite mlekom i pecite na 180°C oko 20 minuta. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte kuvano kondenzovano mleko i sjedinite. Sipajte u špric za kolače. Svaki kvadrat testa presecite na pola. Sipajte fil, pa zatvorite drugom polovinom. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom