Testo napravljeno po ovom receptu je vrlo rastesito i ukusno i od njega možete po želji praviti krofne, štrudle, mekike, pogačice. Kiflice će biti žute kao da su spremljene sa jajima, nećete verovati da su posne.

Sastojci:

  • 700 g brašna
  • pola kocke kvasca
  • pola litra vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • pola  šoljice ulja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika soli
  • 1 kesica pudinga od vanile

Za premazivanje:

  • posni majonez
  • susam

Priprema:

Kvasac razmutiti sa vodom, dodati šećer, so i ulje. Prašak za pecivo i kesicu pudinga sipati u brašno i zamesiti sa već razmućenim kvascem. Ostaviti da naraste. Testo mora 2 puta da nadođe. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razviti u veliki krug i preseći ga na 16 delova. Svaki deo umotati kao kiflicu. Ređati u plehu. Svaku kiflicu premazati sa malo posnog majoneza i posuti susamom. Pustiti da kiflice malo odmore 20-tak minuta i peći na 200 C dok ne porumene.

Izvor: Stvar ukusa