Testo napravljeno po ovom receptu je vrlo rastesito i ukusno i od njega možete po želji praviti krofne, štrudle, mekike, pogačice. Kiflice će biti žute kao da su spremljene sa jajima, nećete verovati da su posne.
Sastojci:
- 700 g brašna
- pola kocke kvasca
- pola litra vode
- 1 kesica praška za pecivo
- pola šoljice ulja
- 4 kašike šećera
- 1 kašika soli
- 1 kesica pudinga od vanile
Za premazivanje:
- posni majonez
- susam
Priprema:
Kvasac razmutiti sa vodom, dodati šećer, so i ulje. Prašak za pecivo i kesicu pudinga sipati u brašno i zamesiti sa već razmućenim kvascem. Ostaviti da naraste. Testo mora 2 puta da nadođe. Nadošlo testo podeliti na dva dela. Svaki deo razviti u veliki krug i preseći ga na 16 delova. Svaki deo umotati kao kiflicu. Ređati u plehu. Svaku kiflicu premazati sa malo posnog majoneza i posuti susamom. Pustiti da kiflice malo odmore 20-tak minuta i peći na 200 C dok ne porumene.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus