Ako ste ljubitelj čokolade, ali isto tako volite i brzinske, a ukusne poslastice onda obavezno napravite čokoladnu tortu sa keksom bez pečenja. Lako i jednostavno sjedinite sastojke, a zatim je ohladite u zamrzivaču. Odlična je i kao posluženje za iznenadne goste, a i ne košta puno. 

Sastojci:

  • 220 g keksa
  • 220 g čokolade za kuvanje 
  • 160 ml slatke pavlake 
  • 50 g putera

Za glazuru:

  • 110 g čokolade za kuvanje 
  • 80 ml slatke pavlake 
  • 25 g putera

Za dekoraciju:

  • 30 g rastopljene čokolade

Priprema:

Keks izlomite, a slatku pavlaku istopite sa puterom, pa prelijte preko čokolade. Promešajte dok se sve ne sjedini. Keks i čokoladu dobro izmešajte i sipajte u kalup obložen providnom folijom. Lepo rasporeddite i stavite u zamrzivač na sat vremena. Čokoladu istopite sa pavlakom i puterom i premažite tortu. Ukrasite istopljenom čokoladom ili nutelom. 

Izvor: Stvar ukusa