Ako ste ljubitelj čokolade, ali isto tako volite i brzinske, a ukusne poslastice onda obavezno napravite čokoladnu tortu sa keksom bez pečenja. Lako i jednostavno sjedinite sastojke, a zatim je ohladite u zamrzivaču. Odlična je i kao posluženje za iznenadne goste, a i ne košta puno.
Sastojci:
- 220 g keksa
- 220 g čokolade za kuvanje
- 160 ml slatke pavlake
- 50 g putera
Za glazuru:
- 110 g čokolade za kuvanje
- 80 ml slatke pavlake
- 25 g putera
Za dekoraciju:
- 30 g rastopljene čokolade
Priprema:
Keks izlomite, a slatku pavlaku istopite sa puterom, pa prelijte preko čokolade. Promešajte dok se sve ne sjedini. Keks i čokoladu dobro izmešajte i sipajte u kalup obložen providnom folijom. Lepo rasporeddite i stavite u zamrzivač na sat vremena. Čokoladu istopite sa pavlakom i puterom i premažite tortu. Ukrasite istopljenom čokoladom ili nutelom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus