Kinder bueno je omiljena čokoladica mnogih mališana, a sada napravite i odličan kolač koristeći ovu čokoladu i još par sastojaka. Ne peče se, brzo je gotov i jedino što treba da uradite je da sačekate da se ohladi. Možete da služite i kada su rođendani, ali i posle ukusnog ručka

Sastojci:

  • 200 g kakao keksa 
  • 300 g kinder čokolade 

Za fil:

  • 500 ml mleka 
  • 100 g šećera 
  • 100 g kukuruznog skroba 
  • 30 ml kafe 
  • 300 g čokolade 
  • 50 g bele čokolade 

Priprema:

Tepsiju veličine 10x20 cm obložite providnom folijom i poređajte keks po dnu i po ivicama. U mleko dodajte šećer i skrob i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sipajte fil do polovine tepsije, pa poređajte po sredini kinder buedno. Sipajte ostatak fila, pa stavite keks. Zatvorite providnom folijom i stavite 4 sata u frižider. Prelijte istopljenom tamnom čokoladom i vratite u frižider na sat vremena. Ukrasite istopljenom belom čokoladom i kinder buenom. 

Izvor: Stvar ukusa