Za ovaj kolač vam ne treba ni puno sastojaka, ali ni puno truda. Napravite čokoladni fil, pa ređajte keks i fil. Nikad prostije, pogotovo kada vam se jede nešto slatko, a da nije kupovno, ovaj kolač bez pečenja je odlično rešenje. Jedino što možda malo duže traje je kuvanje fila, ali i to je gotovo za 15 minuta.
Sastojci:
- 200 g napolitanki
- 650 ml mleka
- 40 g kakaoa
- 80 g skroba
- 400 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
U mleko dodajte skrob, šećer, kakao i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Dodajte puter i čokoladu (200 g) i mešajte dok se ne otopi. Kalup dimenzija 25x10 cm obložite providnom folijom. Sa malo fila pokrijte dno, pa poređajte napolitanke, a zatim fil, pa napolitanke i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider 2 sata. Prelijte istopljenom čokoladom (200 g) i pospite seckanim kikirikijem.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus