Keks torta mnogima je omiljena poslastica, jer je izuzetno lagana i kremsta. Za pripremu po ovom receptu ne trebaju vam margarin i jaja, što je čini još jednostavnijom za pripremu. Nema ni kuvanja filova samo umutite, poređate i sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g crne čokolade
- 150 g bele čokolade
- 150 g keksa
- 250 ml vode ili mleka
Priprema:
U pleh veličine 20 cm x 12 cm poređati keks malo natopljen u vodu ili mleko. Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu da dobijete gust šlag. Potom ubacite maskarpone i sve opet umutite. Smesu podelite u dva dela, pa u prvi dodajte crnu, a u drugi topljenu belu čokoladu. Prvo preko kesa ređajte beli fil, preko stavite još jedan red keksa, pa premažite tamnim filom. Postupak ponavljate dok imate keks i filove, s tim što keks treba da vam bude na vrhu. Ostavite u frižider da se stegne neka 2 sata. Odozgo premažite tankim slojem bilo kog fila i po želji narendajte čokoladu za ukras.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem