Keks torta mnogima je omiljena poslastica, jer je izuzetno lagana i kremsta. Za pripremu po ovom receptu ne trebaju vam margarin i jaja, što je čini još jednostavnijom za pripremu. Nema ni kuvanja filova samo umutite, poređate i sačekate da se stegne.
Sastojci:
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 100 g šećera u prahu
- 150 g crne čokolade
- 150 g bele čokolade
- 150 g keksa
- 250 ml vode ili mleka
Priprema:
U pleh veličine 20 cm x 12 cm poređati keks malo natopljen u vodu ili mleko. Mikserom umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu da dobijete gust šlag. Potom ubacite maskarpone i sve opet umutite. Smesu podelite u dva dela, pa u prvi dodajte crnu, a u drugi topljenu belu čokoladu. Prvo preko kesa ređajte beli fil, preko stavite još jedan red keksa, pa premažite tamnim filom. Postupak ponavljate dok imate keks i filove, s tim što keks treba da vam bude na vrhu. Ostavite u frižider da se stegne neka 2 sata. Odozgo premažite tankim slojem bilo kog fila i po želji narendajte čokoladu za ukras.
Izvor: Stvar ukusa
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom
Namaz od paradajza po turskom receptu