Torte sa keksom su uvek dobra opcija, jer su brze, ukusne i nema čekanja da se kore ispeku. Svaku tortu sa keksom možete napraviti za manje od pola sata pa su idealne i kada vam dolaze gosti ili nešto slavite. Možete se i poigrati sa raznim filovima ili voćem i tako uvek dobiti različit desert.
Sastojci:
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike skroba
- 800 ml mleka
- 80 g putera
- oko 500 g keksa od lisnatog testa (mogu i piškote)
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin šećer pa promešajte. Brašno sipajte malo po malo uz stalno mešanje. Dodajte skrob i mleko pa stavite na šporet da se kuva. Kuvati na srednjoj vatri, a nakon što proključa mešajte konstantno minut dva na tišoj vatri. Kad je gotovo umešajte puter.
U kalup sa odvojivim stranicama ređajte naizmenično keks (ukoliko nemate lisnati keks možete staviti i piškote) i fil do utroška materijala, na vrh stavite izmrvljen keks, pa odložite tortu u frižider preko noći.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Recept za sladak beskvasni hleb od samo 5 sastojaka
Izdašna salata sa brokolijem, karfiolom i slaninom
Jednostavni mafini sa crnim grožđem