Torte sa keksom su uvek dobra opcija, jer su brze, ukusne i nema čekanja da se kore ispeku. Svaku tortu sa keksom možete napraviti za manje od pola sata pa su idealne i kada vam dolaze gosti ili nešto slavite. Možete se i poigrati sa raznim filovima ili voćem i tako uvek dobiti različit desert.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike skroba
  • 800 ml mleka
  • 80 g putera
  • oko 500 g keksa od lisnatog testa (mogu i piškote)

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin šećer pa promešajte. Brašno sipajte malo po malo uz stalno mešanje. Dodajte skrob i mleko pa stavite na šporet da se kuva. Kuvati na srednjoj vatri, a nakon što proključa mešajte konstantno minut dva na tišoj vatri. Kad je gotovo umešajte puter.

U kalup sa odvojivim stranicama ređajte naizmenično keks (ukoliko nemate lisnati keks možete staviti i piškote) i fil do utroška materijala, na vrh stavite izmrvljen keks, pa odložite tortu u frižider preko noći.