Indijaneri su kolač koji smo kao deca obožavali da jedemo. Mini biskvit koji krcka u ustima, preko fil od belanaca i sve to preliveno čokoladnom glazurom. Sada možete da ih napravite kod kuće, ne morate da idete u poslastičarnicu kako biste jeli omiljene kolače. Deca će im se najviše obradovati, ali i odrasli će uživati u svakom zalogaju. 

Ako volite domaće kolače koji su bolji od kupovnih, isprobajte i tviks

Sastojci:

Za mini biskvit:

  • 75 g putera, hladnog
  • 30 g šećera u prahu
  • 1/4 kašičice soli
  • 100 g brašna
  • 2 kašike mleka, hladnog

Za fil:

  • 3 belanca 
  • 175 g šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Za glazuru:

  • 250 g čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U blenderu sjedinite puter, šećer u prahu i brašno. Kada dobijete mrvičastu smesu dodajte mleko i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i čašom ili napravite krugove prečnika 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 12-14 minuta. Ostavite da se potpuno da se ohlade. 

Pomešajte belanca i šećer i kuvajte kratko na pari samo da se šećer malo istopi. Sklonite, pa umutite u čvrst šne. Sipajte u šprica za kolače i sipajte preko mini biskvita. Sipajte u visinu. Zamrsnite na minimim 2 sata. Otopite čokoladu sa uljem, ako je potrebno dodajte još malo ulja. Bitno je da bude glatka smesa. Poređajte kolače na rešetku i prelijte otopljenom čokoladom. A možete i da umočite kolač i čokoladu. Ostavite u frižideru da se stegne. 

Izvor: Stvar ukusa