Indijaneri su kolač koji smo kao deca obožavali da jedemo. Mini biskvit koji krcka u ustima, preko fil od belanaca i sve to preliveno čokoladnom glazurom. Sada možete da ih napravite kod kuće, ne morate da idete u poslastičarnicu kako biste jeli omiljene kolače. Deca će im se najviše obradovati, ali i odrasli će uživati u svakom zalogaju.
Ako volite domaće kolače koji su bolji od kupovnih, isprobajte i tviks.
Sastojci:
Za mini biskvit:
- 75 g putera, hladnog
- 30 g šećera u prahu
- 1/4 kašičice soli
- 100 g brašna
- 2 kašike mleka, hladnog
Za fil:
- 3 belanca
- 175 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Za glazuru:
- 250 g čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U blenderu sjedinite puter, šećer u prahu i brašno. Kada dobijete mrvičastu smesu dodajte mleko i umesite testo. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru sat vremena. Na pobrašnjenoj površini razvucite testo i čašom ili napravite krugove prečnika 5 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 12-14 minuta. Ostavite da se potpuno da se ohlade.
Pomešajte belanca i šećer i kuvajte kratko na pari samo da se šećer malo istopi. Sklonite, pa umutite u čvrst šne. Sipajte u šprica za kolače i sipajte preko mini biskvita. Sipajte u visinu. Zamrsnite na minimim 2 sata. Otopite čokoladu sa uljem, ako je potrebno dodajte još malo ulja. Bitno je da bude glatka smesa. Poređajte kolače na rešetku i prelijte otopljenom čokoladom. A možete i da umočite kolač i čokoladu. Ostavite u frižideru da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus