Napravite prhko tesko, pa preko premažite kremasti fil od mleka. Kada sve to prelijte čokoladnom glazurom, dobijate fantastičan carski kolač po ruskom receptu. Biskvite krcka i lomi se, a fil curi kada presečete kolač. Uživaćete u svakom zalogaju, a možete da servirate uz kafu ili posle ručka

Sastojci:

  • 400 g brašna 
  • 200 g putera 
  • 30 ml ulja 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1/2 kašike šećera 
  • 1 kašika sirćeta 
  • 100 ml hladne vode 

Za fil:

  • 500 ml mleka 
  • 2 žumanceta 
  • 4 kašike šećera 
  • 2 kašičice vanilin šećera 
  • 1 kašika brašna 
  • 2 kašike kukuruznog skroba 
  • 100 g putera 

Za glazuru:

  • 100 g bele čokolade 
  • 70 ml slatke pavlake 

Priprema:

U brašno dodajte puter sobne temeperature isečen na kockice i so. Promešajte, pa sipajte šećer, a zatim smesu prebacite u blender i usitnite. Dodajte ulje, vodu i sirće, pa umesite mekano testo. Stavite ga na pobrašnjenu površinu, pospite brašnom, pa razvucite. Preklopite jedan kraj testa do polovine, pa drugi deo prebacite preko prvog. Pospite brašnom i opet razvucite. Treba da dobijete pravougaonik od testa. Preklopite jednu stranu do pola, a zatim i drugu stranu do pola, pa preklopite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. 

U mleko sipajte šećer i stavite da se kuva. Žumanca umutite sa vanilin šećerom, brašnom, skrobom i sa 3 kašike mleka. Sipajte u toplo mleko i kuvajte, uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter sobne temperature i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. 

Izvadite testo i pospite brašnom. Razvucite i isecite 3 jednaka pravouganika. Stavite ih na pleh, izbockajte viljuškom i pecite na 200°C dok ne dobiju zlatnu boju. Stavite prvu koru, preko pola fila, zatim drugu koru, preostali fil i onda treću koru. Prelijte sa belom čokoladom koju ste istopili sa slatkom pavlakom. Ukrasite i nutelom ili istopljenom čokoladom. 

Izvor: Stvar ukusa