Većina je navikla da za tortu sa korama pali rernu, ali ovde vam neće biti potrebna. Sve se sprema na ringli, a izgleda kao iz poslastičarnice. Osvežavajuću ukus maline u kombinaciji sa vanilom oduševiće goste, a torta je izuzetno lagana, te će u tren nestati sa vašeg stola.

Sastojci:

Za fil:

  • 500 ml mleka
  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 30 g gustina
  • 30 putera
  • 6 ml ekstrakta vanile

Za koru:

  • 400 g brašna
  • 170 g putera
  • 100 g šećera
  • 6 ml ekstrakta vanile

Za crveni fil:

  • 500 g smrznutih malina
  • 200 g šećera
  • 30 g gustina
  • 20 ml vode

Priprema:

U brašno dodajte šećer, sitno naseckani puter i ekstrakt vanile, pa rukama dobro sve sjedinite. Smesu pržite u tiganju dok ne dobije zlatasto-braonkastu boju. U kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom, stavite jedan sloj ove kore. U gustin dodajte šećer, tri cela jajeta i sve umutite ručnom mutilicom. Smesu ulijte u mleko i kuvajte na laganoj vatri uz mešanje. Kada se zgusnulo dodajte puter. Tanak sloj fila premažite preko kore u kalupu, možete da koristite i špric ukoliko će vam biti lakše.

Maline u koje ste dodali šećer lagano rastapajte na ringli, konstantno mešajući. Gustim rastopite sa vodom pa dodajte u sos. Jedan red crvenog fila stavite preko belog u kalup. Ponovo premazujte sve istim redom dokle god imate sastojke. Na vrhu treba da vam bude crveni fil od malina. Ostavite u frižideru na 2 sata da se stegne, potom skinite kalup i spremna je za služenje.

Izvor: Stvar ukusa