Mafini su odlična poslastica uz kafu ili čaj. Ali, možete da ih jedete i za večeru. Brzo se prave, ne prljate puno sudova, a ukus je neodoljiv. Ovaj recept sa suvim kajsijama i orasima daće im posebnu aromu, od koje će zamirisati cela kuća.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 100 ml mleka
- 200 g brašna
- 12 g praška za pecivo
- suve kajsije
- 2 kašike seckanih oraha
Priprema:
U činiju razbijte cela jaja, potom im dodajte šećer, pa sve dobro umutite mikserom. Lagano dodajte ulje ne prestajući da mutite, a potom i mleko. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u dobijenu smesu. Ponovo mutite mikserom da dobijete glatko testo. Ubacite sitno seckane suve kasije i orahe, pa dobro promešajte. Kalup za mafine malo premažite puterom i ulijte testo. Po želji odozgo dodajte još malo kajsija. Pecite na 180 C pola sata.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem