Mafini su odlična poslastica uz kafu ili čaj. Ali, možete da ih jedete i za večeru. Brzo se prave, ne prljate puno sudova, a ukus je neodoljiv. Ovaj recept sa suvim kajsijama i orasima daće im posebnu aromu, od koje će zamirisati cela kuća. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 100 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 200 g brašna
  • 12 g praška za pecivo
  • suve kajsije
  • 2 kašike seckanih oraha

Priprema:

U činiju razbijte cela jaja, potom im dodajte šećer, pa sve dobro umutite mikserom. Lagano dodajte ulje ne prestajući da mutite, a potom i mleko. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo, prosejte i dodajte u dobijenu smesu. Ponovo mutite mikserom da dobijete glatko testo. Ubacite sitno seckane suve kasije i orahe, pa dobro promešajte. Kalup za mafine malo premažite puterom i ulijte testo. Po želji odozgo dodajte još malo kajsija. Pecite na 180 C pola sata.

Izvor: Stvar ukusa