Nikad brža poslastica i od samo tri sastojka, kojoj će se poslebno obradovati oni najmlađi. Odlična je ukoliko imate nenajavljene goste, a želite da ih poslužite laganom i ukusnom poslasticom. Ovaj recept može da vam posluži i za čokoladni fil za neke torte ili kolače.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 300 g čokolade
- 3 kašike kukuruznog skroba
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, dodajte kukuruzni skrob, sve izmešajte i kuvajte dok se malo ne zgusne, pa potom ubacite čokoladu. Mutite dok se čokolada u potpunosti ne rastopi. Smesu ulijte u šolje ili činije za puding i ostavite da se skroz ohladi i stegne. Nakon toga ukoliko želite da ih servirate prevtnite ih na tacne i ukrasite sa malo mrvljene čokolade ili kako prahom.
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite japanske vazdušaste palačinke
Mus od maline - najlepši desert iz čaše od samo 2 sastojka
Mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
Mirisni kolačići sa jabukama i cimetom
Greška koju svi pravimo u kuhinji – evo šta nikako ne smete ribati žicom za sudove