Mekani biskvit natopljen mlekom, kremast fil i čokoladna glazura čine ovaj kolač neodoljivim. Pravi se jednostavno, i uspeva svima. Potrebno je samo da ispratite sledeće korake.
Sastojci:
Kora:
- pola šolje (80 g) brašna
- 5 kašika kakaoa
- 2 kašičice sode bikarbone
- 3 jajeta
- prstohvat soli
- 160 g šećera
- 3 kašike mleka + 8 kašika za prelivanje
- 3 kašike ulja
Fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 120 g krem sira
- 4 kašike šećera u prahu
- 1 pakovanje kremfiksa
- 1 kašika kakaoa
Glazura:
- 150 g čokolade
- 80 ml mleka
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao i sodu bikarbonu. U drugoj činiji umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte šećer i mutite dok se ne istopi. Potom sipajte 3 kašike mleka i 3 kašike ulja, dodajte smesu sa brašnom i sve promešajte. Izlijte smesu u pleh koji ste podmazali puterom. Pecite 35 minuta na 170° C u zagrejanoj rerni!
Dok se to peče pravimo fil. Umutite slatku pavlaku, sir i šećer u prahu. Dodajte kremfiks i mutite i dalje. Žicom umešajte kakao.
Gotovu koru izbušite viljuškom ili slamčicom prelijte sa 8 kašika mleka. Premažite fil odozgo. Za glazuru istopite čokoladu sa mlekom pa prelijte preko fila. Ostavite tortu u frižideru 4 sata ili preko noći.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus