Čokoladni kolač mnogima je nezamilsiv bez jaja, margarina i mleka, ali sprmljen po ovom receptu biće neverovatno sočan i vazdušast. Nećete moći da prestanete da ga jedete, a sigurno će vam svi koji su ga probali tražiti recept.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 12 g praška za pecivo
- 5 kašika kakao praha
- 300 ml vode
- 120 ml ulja
- prstohvat soli
- kora narandže
- nutela
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, šećer i vanilin šećer, potom dodajte prašak za pecivo i malo soli i sve izmešajte. Ubacite kakao, sipajte vodu i ulje, pa sve dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Narendajte na najsitnije rende koru narandže. Izlijte u kalup prečnika 24 cm, koji ste prethodno premazali sa malo putera. Pecite u rerni na 180 C maksimum 40 minuta. Kada se malo prohladi prebacite na tanjir i premažite odozgo nutelom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus