Čokoladni kolač mnogima je nezamilsiv bez jaja, margarina i mleka, ali sprmljen po ovom receptu biće neverovatno sočan i vazdušast. Nećete moći da prestanete da ga jedete, a sigurno će vam svi koji su ga probali tražiti recept.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 g vanilin šećera
- 12 g praška za pecivo
- 5 kašika kakao praha
- 300 ml vode
- 120 ml ulja
- prstohvat soli
- kora narandže
- nutela
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, šećer i vanilin šećer, potom dodajte prašak za pecivo i malo soli i sve izmešajte. Ubacite kakao, sipajte vodu i ulje, pa sve dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Narendajte na najsitnije rende koru narandže. Izlijte u kalup prečnika 24 cm, koji ste prethodno premazali sa malo putera. Pecite u rerni na 180 C maksimum 40 minuta. Kada se malo prohladi prebacite na tanjir i premažite odozgo nutelom.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom