Čokoladni kolač mnogima je nezamilsiv bez jaja, margarina i mleka, ali sprmljen po ovom receptu biće neverovatno sočan i vazdušast. Nećete moći da prestanete da ga jedete, a sigurno će vam svi koji su ga probali tražiti recept. 

Sastojci:

  • 200 g brašna
  • 150 g šećera
  • 8 g vanilin šećera
  • 12 g praška za pecivo
  • 5 kašika kakao praha
  • 300 ml vode
  • 120 ml ulja
  • prstohvat soli
  • kora narandže
  • nutela

Priprema:

U činiji pomešajte brašno, šećer i vanilin šećer, potom dodajte prašak za pecivo i malo soli i sve izmešajte. Ubacite kakao, sipajte vodu i ulje, pa sve dobro sjedinite da dobijete glatku smesu. Narendajte na najsitnije rende koru narandže. Izlijte u kalup prečnika 24 cm, koji ste prethodno premazali sa malo putera. Pecite u rerni na 180 C maksimum 40 minuta. Kada se malo prohladi prebacite na tanjir i premažite odozgo nutelom.

Izvor: Stvar ukusa