Najjednostavnije su one torte koje se ne peku i koje ne zahtevaju mnogo vremena provedenog u kuhinji. Jedna od takvih je i ova torta sa piškotama. Potrebno je samo da ih poređate u kalup i prelijete žutim filom.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 2 žumanca
- 30 g kukuruznog skroba
- 1 vanilin šećer
- 75 g šećera
- kora limuna
- sok od jednog limuna
- duplo pakovanje piškota
Priprema:
Piškote umačite u mleko pa ređajte keks u kalup ali po širini, ne po dižini. U mleko stavite limonovu koru i dovedite do ključanja, pa procedite. U činiji umutiti žumanca sa šećerom, pa umešajte i kukuruzni skrob. Sipajte pola vrućeg mleka i dobro mešajte žicom da ne bude grudvica. Zatim tu smesu vratite u preostalo mleko. Stavite da se zagreva uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Kada ste fil sklonili sa šporeta dodajte mu sok od 1 limuna i promešajte. Kada se malo prohladi prelijte preko piškota. Odložite u frižider do služenja. Ukrasite po želji šlagom, kokosom ili istopljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem