Najjednostavnije su one torte koje se ne peku i koje ne zahtevaju mnogo vremena provedenog u kuhinji. Jedna od takvih je i ova torta sa piškotama. Potrebno je samo da ih poređate u kalup i prelijete žutim filom.
Sastojci:
- 500 ml mleka
- 2 žumanca
- 30 g kukuruznog skroba
- 1 vanilin šećer
- 75 g šećera
- kora limuna
- sok od jednog limuna
- duplo pakovanje piškota
Priprema:
Piškote umačite u mleko pa ređajte keks u kalup ali po širini, ne po dižini. U mleko stavite limonovu koru i dovedite do ključanja, pa procedite. U činiji umutiti žumanca sa šećerom, pa umešajte i kukuruzni skrob. Sipajte pola vrućeg mleka i dobro mešajte žicom da ne bude grudvica. Zatim tu smesu vratite u preostalo mleko. Stavite da se zagreva uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Kada ste fil sklonili sa šporeta dodajte mu sok od 1 limuna i promešajte. Kada se malo prohladi prelijte preko piškota. Odložite u frižider do služenja. Ukrasite po želji šlagom, kokosom ili istopljenom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus