Čokoladni čizkejk je prava poslastica za sve istinske ljubitelje čokolade. Ne peče se, što je dodatna olakšavajuća okolnost. Pun ukus čokolade očaraće vas na prvi zalogaj, a toliko je kremasta da se topi u ustima. Ovaj kolač možete da pravite i umesto rođendanske torte, ali i za bilo koji drugi svečani događaj ili praznik.
Umesto kupovne možete da napravite domaću nutelu.
Sastojci:
- 280 g čokoladnog keksa
- 100 g putera
- 560 g krem sira
- 60 g šećera u prahu
- 400 g nutele
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašika kakaoa
Za glazuru:
- 80 ml slatke pavlake
- 200 g nutele
Priprema:
U blenderu samljite keks, pa dodajte istopljeni puter i nastavite da blendirate. Sipajte u kalup i lepo utisnite. Stavite u frižider dok pravite fil. Umutite krem sir sa šećerom u prahu i dodajte nutelu, pa nastavite da mutite. Dodajte vanilu i prosejani kakao. Opet sjedinite mikserom i sipajte preko keksa. Lepo protresite i stavite u frižider na 6 sati. Zagrejanu slatku pavlaku sipajte preko nutele i sjedinite. Prelijte preko fila. Ostavite da se stegne i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus