Čokoladni čizkejk je prava poslastica za sve istinske ljubitelje čokolade. Ne peče se, što je dodatna olakšavajuća okolnost. Pun ukus čokolade očaraće vas na prvi zalogaj, a toliko je kremasta da se topi u ustima. Ovaj kolač možete da pravite i umesto rođendanske torte, ali i za bilo koji drugi svečani događaj ili praznik. 

Umesto kupovne možete da napravite domaću nutelu

Sastojci: 

  • 280 g čokoladnog keksa 
  • 100 g putera 
  • 560 g krem sira 
  • 60 g šećera u prahu
  • 400 g nutele
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 
  • 1 kašika kakaoa

Za glazuru:

  • 80 ml slatke pavlake
  • 200 g nutele

Priprema:

U blenderu samljite keks, pa dodajte istopljeni puter i nastavite da blendirate. Sipajte u kalup i lepo utisnite. Stavite u frižider dok pravite fil. Umutite krem sir sa šećerom u prahu i dodajte nutelu, pa nastavite da mutite. Dodajte vanilu i prosejani kakao. Opet sjedinite mikserom i sipajte preko keksa. Lepo protresite i stavite u frižider na 6 sati. Zagrejanu slatku pavlaku sipajte preko nutele i sjedinite. Prelijte preko fila. Ostavite da se stegne i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa