Jogurt daje testu posebnu mekoću i zato je neizostavan sastojak ako pravite mekano pecivo ili hleb. Sada napravite krofne po ovom receptu, a napunite ih domaćim džemom po želji. Nema čekanja da testo naraste, samo oblikujte i pržite. Na kraju uvaljajte u kokos. 

Ako ne želite da vam krofne budu previše masne onda obavezno pročitajte kako da prženo testo ne upije ni kap ulja

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike ulja
  • 200 g jogurta
  • 350 g brašna 
  • 8 g vanilin šećera
  • 8 g praška za pecivo 
  • prstohvat soli
  • džem 
  • kokos

Priprema: 

Umutite jaje sa prstohvatom soli, šećerom i vanilin šećerom. Sipajte jogurt i ulje, pa promešajte. Dodajte brašno i prašak za pecivo i dobro sjedinite. Umesite mekano testo. Razvucite ga na pobršanjenoj površini, a zatim isecite ivice kako biste dobili skoro idealan pravougaonik. Isecite 4 približno jednake trake. Na dve trake sipajte po 4 kašičice džema, pa preklopite trakama na kojima nema ništa premazano. Isecite romboide i pržite u zagrejanom ulju. Premažite ih džemom, pa uvaljajte u kokos. 

Izvor: Stvar ukusa