Svi vole krofne punjene čokoladom, a ove su baš posebne. Pečene u rerni, te zbog toga neće upiti ni kap ulja, em izgledaju zaista neobično. Mramorna glazura koja se postiže izuzetno lako oduševiće vaše goste, a vi ćete biti glavna kuvarica u komšiliku.
Sastojci:
- 65 ml kondenzovanog mleka
- 110 ml mleka
- 1 kašičica suvog kvasca
- 200 g brašna
- 17 g putera
- prstohvat soli
- čokolada
Za glazuru:
- 1 kašika kakao praha
- 1 kašika brašna
- 30 ml vode
Priprema:
Pomešajte kondenzovano mleko i mleko, dodajte kvasac, pa sve dobro promešajte. Sipajte brašno i zamesite testo da bude glatko. U testo ubacite puter i malo soli, potom još jednom sve sjedinite i premesite. Pokrijte i ostavite 5 minuta da odstoji. Nakon toga ponovo malo premesite. Nakon ovoga ostavite da odstoji dok se ne udvostuči. Testo podelite u 5 jednakih delova.
Oblikujte lopte i ostavite ih pokrivene još 10 minuta. Malo razvucite rukama i u sredinu stavite kockicu čokolade ili čokoladne mrvice. Zatvorite testo i formirajte lopticu, koju ćete potom staviti u papirnu korpicu. Kakao pomešajte sa brašnom, pa dodajte vodu. Dobro sjedinite, pa premažite testo pre dizanja. Ostavite ih da miriju dok se ne udvostruče. Nakon toga ih poprskajte vodom, najbolje iz šprica. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C najviše 15 minuta. Da bi bile sjajne kada se malo prohlade premažite ih topljenim puterom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus